Vijf redenen waarom Olijfoliezeep te gebruiken ?

Gepubliceerd op 10 januari 2020 om 11:31

Alhoewel we een lange weg hebben afgelegd sinds de tijd van de oude Grieken en Egyptenaren, moet je het hen nageven, die jongens wisten veel over persoonlijke hygiëne. Olijfoliezeep - ook bekend als Aleppo-zeep of Marseille-zeep - wordt al eeuwenlang veel gebruikt en er zijn meerdere redenen waarom we het vandaagdedag nog zouden moeten gebruiken.

1- Het is veilig voor iedereen

Olijfoliezeep is hypo-allergeen en extreem zacht voor alle huidtypen. Je kunt het gebruiken op je lichaam, je haar, tijdens het scheren en zelfs op de gevoelige huid van baby's. Sommige mensen hebben het zelfs effectief gevonden bij het behandelen van aandoeningen zoals eczeem, acne en psoriasis.

Bovendien irriteert het, vanwege zijn milde geur, degenen met gevoeligheid voor sterke geuren en parfums, niet.

2- Het is zeer hydraterend

Je hebt misschien gemerkt dat veel commerciële zeep, douchegels en shampoos je huid droog maakt en/of jeukt. Dit komt omdat hun agressieve chemicaliën je lichaam ontdoen van zijn natuurlijke oliën. Olijfoliezeep verwijdert echter alle vuilophopingen en behoudt tegelijkertijd het vermogen van uw lichaam om vocht op te nemen, waardoor u gezonder blijft.

3- Het is rijk aan antioxidanten

Olijfoliezeep maakt je huid niet alleen gezonder, maar geeft het ook een jeugdiger uiterlijk. Dit komt omdat het rijk is aan anti-oxidanten - evenals vitamine A en E, vetzuren en omega's - die de vrije radicalen bestrijden die de huid sneller verouderen.

4- Het gaat lang mee

Natuurlijk is het fijn om je met commerciële zeep in te zepen en het schuim te zien toe nemen, maar het nadeel daarvan is dat het zorgt voor een korte levensduur voor de zeeptablet omdat commerciële zepen grote hoeveelheden water bevatten die gemakkelijk wegspoelen.

Olijfoliezeep daarentegen biedt u een betere reiniging met hetzelfde schuimeffect dat u zou krijgen met een synthetische zeep. Wat ervoor zorgt dat een zeep langer meegaat, is zijn compactheid; Compactheid wordt bepaald door de hoeveelheid water tussen de zeepmoleculen zit.

Indien correct gerijpt, mag een tablet olijfoliezeep niet meer dan 3% water bevatten; Dit betekent dat je 97 gram zeep en 3 gram water krijgt.

Een zeep van 100 g zou zelfs tussen de 50 en 100 volledige wasbeurten en haarspoelingen moeten hebben.

5- Het is milieuvriendelijk

Olijfoliezeep is de beste keuze voor milieubewuste en/of veganisten. Het verzepingsproces maakt geen gebruik van dierlijke producten, produceert geen gevaarlijk afval en de zeep is biologisch afbreekbaar.

BONUS - Het is handgemaakt door kleine toegewijde ambachtslieden

Door onze olijfoliezeep te kopen, steunt u een eeuwenlang ambacht dat wordt bewaard door toegewijde ambachtslieden die gepassioneerd zijn over hun werk. In het bijzonder is het recept van Le Joyau d'Olive al sinds de 19e eeuw in de familie en we willen het graag nog vele generaties doorgeven. Onze toeleveringsketen heeft rechtstreeks olijftelers, molenaars en zeepmeesters in dienst die toegewijd zijn aan een levenslange traditie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.