BLOG

In de WeBLOG-artikelen hieronder treft u meer informatie over de producten die wij in ons assortiment opgenomen hebben, en dan voornamelijk de producten waarover we wat meer informatie willen geven.


Rookmelders verplicht vanaf 01-07-2022

Minister Knops: “De meeste slachtoffers van brand vallen door het inademen van rook. Rookmelders redden dus mensenlevens. Uit TNO-onderzoek van afgelopen jaar blijkt dat rookmelders in alle woningen het risico op dodelijke slachtoffers vermindert. Daarom wil ik het Bouwbesluit op dit punt aanpassen en rookmelders niet alleen verplicht stellen voor nieuwbouw maar ook voor bestaande bouw.”

Lees meer »

Infrarode Koorts-Thermometers

Nu de kappers, schoonheidsspecialisten en dergelijke zelfstandige ondernemers weer langzaam opstarten na weken verplicht gesloten te zijn geweest, zijn zij verplicht hun klanten te vragen naar hun gezondheid.

Lees meer »

Badrituelen van over de hele wereld

Het nemen van een douche of een heet bad na een lange dag is een manier om jezelf op te frissen en lekker tot rust te komen. Deze 10 tot 15 minuten in warm water kan therapeutisch aanvoelen, en energieopwekkend, maar uiteindelijk is het een essentieel en belangrijk onderdeel van onze dag geworden.

Lees meer »

Inspelen op toekomst ?

Op 27 maart 2019 werd door het Europese Parlement een wet aangenomen, die de verkoop van plastic wegwerpbestek, watten- staafjes, rietjes en roerstaafjes per 2021 verbied.

Lees meer »

Hoe wordt onze zeep gemaakt?

Verzeping is de chemische reactie tussen een base (zoals bijtende soda) met een zuur (zoals olie) in aanwezigheid van water. Het product van deze reactie is een zout, in dit geval een zeep. Afhankelijk van de soort olie, vereist de reactie verhitting of vindt deze reactie plaats bij een koude temperatuur. Soorten oliën die in de zeepindustrie worden gebruikt variëren van plantaardige-,dierlijke- tot minerale oliën. 

Lees meer »

Vijf redenen waarom Olijfoliezeep te gebruiken ?

Alhoewel we een lange weg hebben afgelegd sinds de tijd van de oude Grieken en Egyptenaren, moet je het hen nageven, die jongens wisten veel over persoonlijke hygiëne. Olijfoliezeep - ook bekend als Aleppo-zeep of Marseille-zeep - wordt al eeuwenlang veel gebruikt en er zijn meerdere redenen waarom we het vandaagdedag nog zouden moeten gebruiken.

Lees meer »